Chemické složení Anona-Graviola

21.06.2012 09:01

V Graviole bylo nalezeno mnoho aktivních sloučenin a chemických látek. Vědci studují vlastnosti Anony – Gravioly od roku 1940. Většina výzkumu Gravioly se zaměřuje na novou řady látek zvaných Annonaceous acetogenins. Graviola produkuje tyto přírodní sloučeniny v listech, stoncích, kůře, ovoci a semenech. Tři samostatné výzkumné skupiny potvrdily, že tyto látky mají významné protinádorové vlastnosti a selektivní toxicitu proti různým typům nádorových buněk (bez poškození zdravých buněk) a publikovali osm klinických studií o svých zjištěních. Mnoho z acetogeninů ukázaly selektivní toxicitu pro nádorové buňky při velmi nízkých dávkách. Čtyři studie byly publikovány v roce 1998, které dále specifikují chemikálie a acetogeniny v Graviole, které prokazují, nejsilnější antirakovinové, protinádorové a protivirové účinky. V roce 1997 při klinické studii, byly nalezené nové alkaloidy Graviole s antidepresivní účinky u zvířat.

Annonaceous acetogeniny se nachází pouze v rodině Annonaceae (ke kterému patří Graviola). Tyto účinné látky byly zdokumentovány jako protinádorové, antiparazitální, insekticidní a antimikrobiální. Studie v poslední době ve třech samostatných laboratořích objevily, že tyto acetogeniny jsou inhibitory enzymatických procesů, které se nacházejí jen v membránách nádorových buněk. To je důvod, proč jsou toxické pro rakovinné buňky, ale nemají toxicitu na buňky zdravé. Purdue University ve West Lafayette, Indiana, provedl velké množství výzkumu acetogeninů, které byli realizovány z finanční podpory The National Cancer Institute a the National Institute of Health (Národní ústav zdraví). Purdue University a jeho zaměstnanci podali nejméně devět USA nebo mezinárodních patentů na jejich práci kolem protinádorové a insekticidní vlastnosti a použití těchto acetogeninů.

V roce 1997, Purdue University publikoval informace s nadějnou zprávou, že několik Annonaceous acetogeninů "... jsou nejen účinná při usmrcování nádorů, které se ukázaly být odolné proti cytostatikům." V několika rozhovorech po této informaci, kreré byl publikovány, hlava farmakologického výzkumu Purdue je vysvětleno, jak to fungovalo. Jak vysvětluje, rakovinné buňky, které přežijí chemoterapii mohou vyvinout rezistenci na původně používáné stejně jako ostatní  i nepříbuzné drogy. Tento jev se nazývá multi-rezistence (MDR). Jedním z hlavních způsobů, jak rakovinné buňky vyvinou odolnost vůči chemoterapii, je tím, že vytváří mezibuněčné čerpadlo, které je schopeno vytlačit protirakovinné látky ven z buňky dříve, než je mohou zabít. V průměru by mohlo jen asi dvě procenta z nádorových buněk vytvářet toto čerpadlo, které mohou nakonec růst a vytvořit multi-rezistentní nádory. Některé z nejnovějších výzkumů na acetogeniny uvedlo, že byli schopny zavírat tyto mezibuněčné čerpadla, čímž zabíjí více nádorů odolných vůči lékům. Vědci  z Purdue University potvrdili, že acetogeniny zabili více odolných nádorových buňěk vůči lékům tím, že blokuje přenos ATP-hlavního zdroje buněčné energie. Nádorová buňka potřebuje energii pro růst a množení, vytváření čerpadla a jeho schopnost vyhnat útočící agenty. Když acetogeniny blokují ATP pro nádorové buňky, buňka nemá dostatek energie k provozu procesů a umře. Normální buňky nevyžadují velké množství energie a obecně nejsou nepříznivě ovlivněny inhibitorem ATP. Vědci Purdue University potvrdili, že 14 různých testováných acetogeninů zatím ukazují silné ATP blokující vlastnosti (včetně několika naleznete pouze v Graviole). Bylo také potvrzeno, že 13 z těchto 14 testovaných acetogeninů jsou více účinné proti MDR buňkám rakoviny prsu, než u všech tří standardních léků (Adriamycin, vinkristin a vinblastin).

Mezi Annonaceous acetogeniny objevené v Graviole zatím patří: annocatalin a annohexocin a annomonicin a annomontacin a annomuricatin A a B, annomuricin pevná E, annomutacin a annonacin a annonacinone a annopentocin pevná C, cis-annonacin, cis-corossolone a cohibin pevná D, corepoxylone, coronin, corossolin, corossolone, donhexocin, epomuricenin & B, gigantetrocin, gigantetrocin & B, gigantetrocinone, gigantetronenin, goniothalamicin iso-annonacin, javoricin, montanacin, montecristin, muracin A až G, muricapentocin, muricatalicin, muricatalin , Muri-catenol, muricatetrocin & B muricatin D, muricatocin A až C muricin H, I muricin, muricoreacin, murihexocin 3, murihexocin A až C, murihexol, murisolin, robustocin, rolliniastatin 1 & 2, Saba-delin, solamin, uvariamicin I a IV, xylomaticin